Prettig verstoord brein

Arnie Craninckx

Ik ben Arnie Craninckx, en ik ben in 2010 getroffen door een CVA. Een herseninfarct.

Tijdens mijn revalidatie werd het mijn ergotherapeute al snel duidelijk dat ik gemakkelijk mijn woorden vond. Niet verbaal, maar wel op papier. Ze raadde me toen aan om van me af te gaan schrijven.Dat ben ik naar verloop van tijd gaan doen. Dat resulteerde in eerste instantie in losse opmerkingen, later in wat langere verhaaltjes, weer veel later in blogs op internet en tenslotte in een eigen boek ‘Prettig verstoord brein’.

De website wordt geraadpleegd door mensen met hersenletsel en hun naasten en door professionals. Er zijn nu 205.000 bezoekers per maand met 324.887 pageviews op de .nl site alleen. Elke maand groeit het bezoekersaantal. De website is in meerdere talen vertaald, onder andere in het engels (braininjury-explanation) . Aan Hersenletsel-uitleg zijn vele vrijwilligers verbonden, er zijn talloze Facebookgroepen en op individuele vragen wordt geprobeerd een zo secuur mogelijk en altijd steunend antwoord te geven. Waar nodig wordt doorverwezen naar professionele hulpverleners.

De Gouden Speld van Verdienste 2019 van de Stichting BreinPijn Nederland gaat op voordracht van het onafhankelijke Comité van Aanbeveling naar de website Hersenletsel-Uitleg en het Project Overprikkeling in de persoon van Ariana van Schaaijk.

Gegevens van dit boek:
Titel: Prettig verstoord brein
Auteur: Arnie Craninckx
Uitgever: Eigen beheer
Aantal pagina’s: 158
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Arnie Craninckx (via GebrokenBrein).