Stichting Omni Sportief

Adres:
Benatzkystraat 38
5011 ED Tilburg

Mobiel: 06-20309092

E-mail: secretaris@omnisportief.nl

Stichting Omni Sportief Tilburg staat voor het bevorderen van een actieve leefstijl, voor mensen met een chronische aandoening. Onder deskundige begeleiding gaat men samen met anderen doelgericht, veilig en vooral op een gezellige manier sportief bewegen.

Op 11 april 2024 gaf Lillian Staps, in het Café Brein, uitleg over het bewegen bij lichamelijke beperkingen.
En na afloop werd een flyer uitgedeeld m.b.t. X-Triathlon die op 7 september  wordt gehouden.

Waarom is bewegen nou zo belangrijk en hoe kun je dit simpel inbouwen in je leefstijl?

Bij NAH is gaan bewegen niet altijd meer vanzelfsprekend. Het kan bijvoorbeeld moeilijker gaan door lichamelijke beperkingen, je energielevel kan lager zijn, maar bovenal kan de drempel tot bewegen groot zijn omdat je niet weet wat goed voor je is, wat je lichaam aan kan en waar je terecht kunt om te gaan bewegen.

Beweeg activiteiten voor iedereen

Omni BOL

Omni FIETS

Omni PLUS

Omni Zaalsport

Bewegen op muziek, voetbal, hockey, badminton, aerobics, boksen…kunt u geen keuze maken uit een specifieke sport omdat u het allemaal graag doet? Dan is de les sporten in de zaal iets voor u.

Omni Zwemmen

Voor veel mensen met een chronische aandoening, overgewicht of een lichamelijke beperking een reden om deel te nemen aan bewegen in het water (aquagym).

Omni Fitness

Tijdens de lessen fitness gaat u door middel van het gebruik van cardio-apparaten (fiets, loopband, step e.d.), krachtapparaten en losse oefeningen werken aan uw algehele conditie.

Omni  BOL

Omni Bol geeft de mogelijkheid tot sporten onder deskundige begeleiding.

Omni  FIETS

Omni Fiets organiseert een aantal activiteiten voor mensen met een chronische aandoening en/of een cognitieve of fysieke beperking die graag in beweging willen zijn, uitgaande van hun fysieke mogelijkheden.

Een maandelijkse fietstocht

Er wordt maandelijks een fietstocht georganiseerd (met uitzondering van de wintermaanden), van 25-50 km. Onderweg zijn er mogelijkheden om te rusten en koffie te drinken. De tochten zullen plaatsvinden in/rond Tilburg. Iedereen kan meefietsen, het is ook geschikt voor mensen met een driewiel(lig)fiets, handbike of me-mover. De tocht wordt begeleid door vrijwilligers.

Baantraining

Het hele jaar door kun je ook deelnemen aan baantrainingen met begeleiding. Deze vinden plaats op de Pijnenburg wielerbaan in de Reeshof.

Klavertje Vier

Een maal per jaar wordt er een meerdaagse fietstocht georganiseerd. Dit is in de zomermaanden. Vanuit 1 standplaats maak je 4 verschillende tochten. Op deze standplaats overnacht je ook.

 

Maandelijkse activiteiten

Eén keer per maand of 2 maanden organiseert OmniSportief een activiteit, waaraan iedereen mag en kan deelnemen. Je kunt hierbij denken aan: een clinic Me-mover, een wandeling, een workshop golf, een lezing, een vismiddag etc.

Uitdaging in het buitenland

Een keer per 2 jaar wordt er een grote uitdaging georganiseerd in het buitenland. Je kunt dan al wandelend of fietsend een berg op. Tot nu toe zijn de Mont Ventoux en de Grand Ballon bedwongen. Deze activiteit vindt plaats in het Hemelvaartsweekend. Voor deze uitdaging moet je trainen en de voorbereidingen beginnen al in november.

X-triatlon

Ok wordt er een keer per jaar een x-triatlon gehouden. Dit is een triatlon met aangepaste afstanden. Je zwemt, fietst en loopt alleen of met een buddy of met een team. Er is niet 1 winnaar, maar iedereen is winnaar.

Omni  PLUS

Bij Omni Plus vallen een aantal activiteiten, waaronder:

 

  • Maandelijkse activiteiten
  • Uitdaging in het buitenland
  • X-triatlon
  • en meer …